Drożdżowe bułeczki z mięsnym farszem (Panini con ragù di carne)

Drożdżowe bułeczki z mięsnym farszem (Panini con ragù di carne)

Drożdżowe bułeczki z mięsnym farszem (Panini con ragù di carne)

Jeż eli obserwujecie mnie na Instagramie , widzieli ś cie,  ż e w sobot ę  przygotowa ł yśmy dro ż d ż owe bu ł eczki z  mi ę snym ragù. Bułeczki przetestowałam na rodzinie i sąsiadach, nie pozostał po nich nawet okruszek, wszystkim bardzo smakowały. Skoro bułeczki przeszły testy smakosza, dzi ś  chciałabym podzielić się z Wami przepisem na bułeczki "brudaski", tak nazwa ł a je moja córka ;) Przepis przypomina "ravazzate siciliane" drożdżowe bułeczki z mięsnym ragù z groszkiem, które możn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, mięso, ciasto drożdżowe, wieprzowina, dania mięsne

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.