Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem

Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem

Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem

Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem Sznycel po wiedeńsku czy sznycel wiedeński? Te dwie literki robią różnicę, ponieważ tradycyjny sznycel wiedeński przygotowywany jest z cielęciny i smażony na klarowanym maśle, a podawany często z żurawiną. Natomiast sznycel po wiedeńsku, to jego uboższy brat, bo robiony z wieprzowiny, możemy go usmażyć ze schabu lub z szynki wieprzowej. Pamiętaj aby go dobrze robić przed panierowaniem, ponieważ kotlet musi być cienki. Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem z reguły jest po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję