Składniki: 3 kg ogórków (mogą być przerośnięte) 4 cebule Zalewa: 2 kubki cukru 1 kubek octu 1/2 kubka oleju 3 łyżki soli 2 łyżeczki chili 400 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego ketchupu 4 ząbki zmiażdżonego czosnku 5 liści laurowych 8 kulek ziela angielskiego Do zalewy wrzucić ogórki pokrojone w grubą mizerię i cebulę, pokrojoną w plasterki. Gotować 10 – 15 minut. Nałożyc do słoików gorącą sałatkę, zakręcić i ustawić do góry dnem. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...