Pałki pieczone na ziemniakach Kto nie lubi soczystego kurczaka w rumianej i chrupiącej skórce z piekarnika? Moja dzisiejsza propozycja to marynowane mięso drobiowe pieczone na ziemniaczkach. To danie jest naprawdę pyszne, a przy tym proste w wykonaniu i efektowne. Świetny pomył na rodzinny obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam! Składniki: 8-10 pałek z kurczaka 3-4 większe ziemniaki Marynata: 1/4 szklanki oliwy lub oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu Przyprawy: 1 łyżk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...