Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem

28
  • Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem
  • Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem

    Przepis na : obiad

    W wersji podstawowej to leciutkie, świeże i aromatyczne chińskie danie – łatwostrawne i delikatne, nadające się nawet dla dzieci. W wersji wzbogaconej o charakterny, czerwony sos – pikantna bomba smaku na podniebieniu. Wybór wersji podania smażonego kurczaka z kapustą pekińską zostawiam Wam – my przeszliśmy na ostrą stronę mocy! Mięso kurczaka osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy je w poprzek włókien na półcentymetrowe plasterki. W misce robimy marynatę – mieszamy dokładnie dwie łyżki jasnego sosu sojow... Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Karo in the Kitchen

    Dodaj komentarz