W czasie wielkanocnego śniadania w tradycji polskiej nie może zabraknąć jajek. Zima nas nie oszczędzała w tym roku, że postanowiłam dodać im trochę barwy. Dlatego proponuję nafaszerować je zieloną pastą, by nacieszyć oczy dawno niewidzianym kolorem. Składniki : 6 jajek 200 g różyczek brokułu 2 liście pietruszki pół łyżeczki granulowanego czosnku sól pieprz Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i odstawić do ostudzenia. Różyczki brokułu ugotować, ale nie rozgotować. Brokuły odcedzić i odstawić do ostygnięcia.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)