czwartek, 1 kwietnia 2021

Jajka faszerowane pastą z brokułu

W czasie wielkanocnego śniadania w tradycji polskiej nie może zabraknąć jajek. Zima nas nie oszczędzała w tym roku, że postanowiłam dodać im trochę barwy. Dlatego proponuję nafaszerować je zieloną pastą, by nacieszyć oczy dawno niewidzianym kolorem.




Składniki:
6 jajek
200 g różyczek brokułu
2 liście pietruszki
pół łyżeczki granulowanego czosnku
sól
pieprz

  1. Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i odstawić do ostudzenia.
  2. Różyczki brokułu ugotować, ale nie rozgotować.
  3. Brokuły odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
  4. Jajka obrać i pokroić na połówki.
  5. Brokuły zmiksować z żółtkami i rozdrobnioną natką pietruszki.
  6. Zieloną masę doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
  7. Otwory po żółtkach napełnić zieloną pastą. Zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego.



-----
Podobne:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.