RYŻ JAŚMINOWY Z ORZESZKAMI PINII

RYŻ JAŚMINOWY Z ORZESZKAMI PINII

RYŻ JAŚMINOWY Z ORZESZKAMI PINII

Dostałam od Agi Bębenek na urodziny książkę Diany Abu-Jaber "Język Baklawy". Autorka opisuje w niej przesycone smakami, aromatami wspomnienia. Każdy rozdział poprzeplatany jest przepisami a opisy sytuacji i osób, które daną potrawę przyrządzały sprawia, że koniecznie się chce jej wypróbować. Ja zaczęłam od prostej wariacji na temat "Ryżu Bud'a" lekko ją modyfikując - moja jest oliwa z orzechów włoskich i kurkuma, użyłam tez ryż jaśminowy. Składniki: 2 filiżanki ryżu jaśminowego lub innego 4 szklanki wody sól ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję