Do grudniowej piekarni Ania wybrała dla nas niezwykły chleb. Chleb świąteczny, bożonarodzeniowy, z kawą i migdałami. Czyż nie brzmi to niezwykle? Przepis pochodzi z 12 numeru magazynu KUKBUK . a jego autorką jest Monika Walecka . Naprawdę warto ten chleb upiec. Będzie świetnym dodatkiem do świątecznych śledzi, sałatek i wędlin. Użyłam mąki pszennej chlebowej i płatków migdałowych. Ciasto wyrabiałam w robocie. Bardzo polecam! Chleb z kawą i migdałami (przepis podaję za blogiem Kuchennym... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...