Keto Chlebek Pita, czyli jak zrobić keto kebab? Chlebek pita to popularny dodatek do potraw w kuchni śródziemnomorskiej (oraz bliskowschodniej ), ale w tradycyjnej wersji zawiera on dużą ilość węglowodanów. :( Dlatego też, postanowiłam stworzyć niskowęglowodanową wersję tego smacznego chlebka, która spełni wymogi KETO diety . Proponowany przeze mnie keto chlebek pita charakteryzuje się bowiem całkiem niską zawartością węglowodanów przyswajalnych. Więcej na temat różnicy między węglowodanami ogółem a węglowodanami netto... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!