Polska kapustą stoi. Potrafimy zrobić z niej danie na prawie każdą okazję, np. bigos, kapustę z grzybami na świąteczny stół, gołąbki, duszoną czerwoną kapustę , różnie nazwane zupy czy surówkę do codziennego obiadu. Do warzyw kapustnych zaliczamy m.in. kapustę głowiastą białą i czerwoną, kapustę włoską, pekińską, brukselkę, kalafiora, brokuł, kalarepę, jarmuż. Wiele osób wzbrania się przed częstym jedzeniem tych warzyw ze względu na właściwości wzdymające. Musimy pamiętać, że jeśli nie jemy regularnie danej grupy pr...
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.