Pozwólcie, że przedstawię – Dukkah, wasza nowa przyjaciółka w kuchni. Dukkah to miłość i szczęście oraz zdemolowanie i poskładanie na nowo kubków smakowych. Ale zacznijmy od początku, skąd ta koleżanka się wzięła u mnie w kuchni. Eksia już znacie, Eksio był wysokiej klasy padalcem, ale był na moje szczęście doskonałym szefem kuchni. Eksio z racji wykonywanego zawodu miotał się po świecie i poznawał ludzi. Tych ludzi poznawałam również ja i stawali się „moimi ludźmi”. Znajomości zmieniały się w przyjaźnie, które przet... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...