Share Pinterest Print Budyń jaglany truskawkowy to zdrowy i prosty do przygotowania deser lub słodkie śniadanie. Obowiązkowy w sezonie truskawkowym! To idealny posiłek dla osób dbających
Oryginalny smakskładniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 160 g cukru 100 g masła, roztopionego 100 ml mleka 250 g kefiru 2 jajka 2 łyżki powidła śliwkowego
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na parówki w cieście francuskim z serem – pyszna przekąska imprezowa Parówki w cieście francuskim to pyszna przekąska imprezowa dla dzieci i dorosłych. Jeśli
Cztery FajeryShare Pinterest Print Pieczone ziemniaki z sosem gribiche oraz pieczonym czosnkiem to proste i genialne w smaku danie. Może stanowić samodzielną przekąskę lub być dodatkiem do
Oryginalny smakPrzepis na ciasto bez pieczenia, bardzo lekkie, orzeźwiające i pełne owoców. Zrobisz je w parę chwil i będzie idealnym deserem na upalne dni. SKŁADNIKI (na tortownicę
Słodki BlogShare Pinterest Print Sos gribiche to klasyczny francuski sos bazujący na jajkach ugotowanych na twardo z dodatkiem korniszonów, kaparów, musztardy i ziół. Trochę przypomina sos tatarski
Oryginalny smakpuszysty mus serowy. W mojej wersji właśnie z taką chmurkową konsystencją mamy do czynienia – lekka, napowietrzona masa, o smaku świeżego koktajlu truskawkowego. Do tego chrupiący słodki spód z ciasteczek. No ja taki sernik na zimno to przyjmuje w ciemno Składniki (na tortownicę o średnicy około 21-22cm): 300g świeżych truskawek 500g serka mascarpone 200ml dobrze schłodzonej kremówki(...)cukru trzcinowego Na wierzch: 100ml schłodzonej kremówki truskawki do ozdoby 2 kostki czekolady białej Zaczynamy od zalania galaretki i dokładnego wymieszania, odstawiamy ją do przestygnięcia. Masło rozpuszczamy. Ciasteczka i cukier trzcinowy przekładamy do robota kuchennego i rozdrabniamy na drobno, do nich dolewamy mało i jeszcze chwilę miksujemy, aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Tak przygotowane ciasta przekładamy do formy
Smaczna StronaShare Pinterest Print Ekspresowa rolada malinowa z biszkoptów bez pieczenia to lekki i prosty do wykonania deser dla dzieci i dorosłych. Nie wymaga włączania piekarnika, więc
Oryginalny smakskładniki na biszkopt czekoladowy: 70 g mąki 25 g kakao 50 g czekolady 64%, startej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 2 łyżki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na kruchy spód: 200 g mąki 100 g masła, schłodzonego 2 żółtka 60 g cukru 2 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie
Domowy Smak Jedzenia