składniki: 500 g korzenia chrzanu 4 łyżeczki cukru 1 cytryna 1 szczypta soli wykonanie: Świeżo wykopany chrzan myjemy, obieramy, opłukujemy w zimnej wodzie i ścieramy np. przy pomocy thermomiksa, blendera lub ręcznie na tarce o drobnych oczkach. Jeśli ścieramy ręcznie, najlepiej tę czynność wykonywać na świeżym powietrzu, ze względu na bardzo intensywny aromat, jaki wydziela chrzan podczas ścierania. Wyciskamy sok z cytryny. Do startego chrzanu dodajemy cukier, sól oraz sok z cytryny, dokładnie mieszamy, najlepiej ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...