składniki: 800 g dyni, obranej 1800 g jabłek 200 g cukru 100 ml soku z pomarańczy opcjonalnie: 1 łyżeczka świeżo startego imbiru ziarenka z 1 laski wanilii wykonanie: Dynię kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do dużego garnka i dusimy do miękkości a następnie miksujemy blenderem na papkę. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka, dodajemy cukier oraz sok z pomarańczy. Doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i dusimy, aż jabłka będą miękkie.... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...