[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: ok. 600 g ziemniaków 2 główki czosnku 1000 ml rosołu sól, pieprz 1 liść laurowy 3 łyżki masła dodatkowo: grzanki ser żółty wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i podsmażamy na maśle. Do lekko posmażonych dodajemy pokrojony czosnek i chwilkę dusimy. Następnie wlewamy ciepły rosół, dodajemy liść laurowy, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Z ugotowane zupy wyciągamy liścia laurowego i mik... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...