domowy keczup

domowy keczup

domowy keczup

składniki: ok. 600 g dojrzałych, mięsistych pomidorów 1 mala cebula 1 małe, kwaskowate jabłko 1 łyżeczka octu 1 szczypta cynamonu sól, pieprz, pieprz caien wykonanie: Pomidory, jabłka oraz cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do rondelka, wlewamy ok. 3 łyżki wody, mieszamy i gotujemy przez ok. 30 min. Następnie blendujemy na gładką masę, doprawiamy octem, cynamonem, solą, pieprzem i gotujemy jeszcze przez ok. 15 min. aby jeszcze odparować nadmiar wody. Odstawiamy do wystudzenia. Zapisz Zapisz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.