rogaliki Agi – ciasto rośnie w lodówce

rogaliki Agi – ciasto rośnie w lodówce

rogaliki Agi – ciasto rośnie w lodówce

składniki: 1000 g mąki 375 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 100-125 g cukru 100 g drożdży 200 g masła, rozpuszczonego i wystudzonego 2 łyżeczki cukru z wanilią dowolne nadzienie: powidło śliwkowe, gęsty dżem wiśniowy najlepiej domowy, masa makowa, krem czekoladowy, marmolada… wykonanie: W dużej misce dokładnie mieszamy drożdże z letnim mlekiem, cukrem oraz 200 g mąki i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Forujemy kulę, umieszcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.