Te słone ciasteczka to moja zmora. Zmora w postaci kalorii, bo nie umiem poprzestać na jednym. Najczęściej piekę je więc wtedy, kiedy wybieram się do koleżanki i nie chcę przyjść z pustymi rękami. Ich przygotowanie to bułka z masłem. Dodatkami można dowolnie zarządzać, a ograniczeniem jest tylko kuchenna szafka z przyprawami. Robiłam kiedyś z czubricą, z samym parmezanem, a w planach mam z wędzoną papryką i z rozmarynem. A można jeszcze z lawendą, miętą, oregano, oliwkami. I z kminkiem, do którego p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...