Przepis na to ciasto to połączenie brownie i amerykańskiego ciasta mud cake. Jest ono bardzo wilgotne, a zarazem lekkie i musowe. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia 30-35 min Składniki: (na tortownicę 20 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj) 2 jajka 90 g cukru drobnego 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 100 g czekolady deserowej (ok. 60 % kakao) 50 g masła 60 g mąki 10 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 gruszki Przygotowanie: Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.