Muffinki to pyszny pomysł na deser. Zazwyczaj przygotowywane się jednak z mąki pszennej, którą nie wszyscy mogą jeść - jest wykluczana z diety osób chorujących choćby na cukrzycę, insulinooporność czy celiakię. Można to jednak dość łatwo obejść - gdyby zamienić mąkę pszenną na np. gryczaną, która jest bezglutenowa i charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, odrobiną słodkości będą się mogły cieszyć także osoby eliminujące mąkę pszenną z codziennej diety. Muffiny gryczane z kremem śmietanowym - ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...