Muffinki to pyszny pomysł na deser. Zazwyczaj przygotowywane się jednak z mąki pszennej, którą nie wszyscy mogą jeść - jest wykluczana z diety osób chorujących choćby na cukrzycę, insulinooporność czy celiakię. Można to jednak dość łatwo obejść - gdyby zamienić mąkę pszenną na np. gryczaną, która jest bezglutenowa i charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, odrobiną słodkości będą się mogły cieszyć także osoby eliminujące mąkę pszenną z codziennej diety. Muffiny gryczane z kremem śmietanowym - ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...