[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 500 g śledzi w oleju 80 g suszonej żurawiny 1 jabłko 1 cebula sok z 1/2 cytryny 8 łyżek kwaśnej śmietany sól, pieprz, cukier wykonanie: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy śmietanę. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i wstawiamy na ok. 2 godz. do lodówki a najlepiej na noc. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...