składniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki ziemniaczanej 250 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki np. likieru kawowego 1 duże opakowania herbatników kokos do posypania wykonanie: W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warstwę herbatników. 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym a w 1/2 szk mleka mieszamy mąkę, mąkę ziemniaczaną i żółtka a następnie dodajemy do zagotowanego mleka z cukrem, cały czas mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...