Chrust (faworki) bez ubijania ciasta

Chrust (faworki) bez ubijania ciasta

Chrust (faworki) bez ubijania ciasta

Zbliża się Tłusty Czwartek, trwa Karnawał i wiadomo, że w tym okresie na stole nie może zabraknąć chrustu zwanego też inaczej faworkami. Z poniższego przepisu otrzymacie bardzo kruche faworki, bez konieczności ubijania i dodatkowego napowietrzania ciasta. Czas przygotowania: 40 min Czas smażenia: 15 min   Składniki: (na jeden talerz faworków) 2 żółtka 1 łyżka cukru szczypta soli 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka octu 1 szklanka mąki (160 g) olej do smażenia ok. 1 l Przygotowanie: Żółtka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

faworki, ciasto, placki, tort, torty, ciasteczka, ciastka , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.