składniki na spód sernika: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Do herbatników dodajemy masło i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Gotowym „ciastem” wykładamy dno foremki (tortownicy ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową : 700 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietanki kremówki 180 g cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki otartej skórki z cytryny lub 1 łyżeczka ekstraktu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...