Dzisiaj pomysł na obiad dla całej rodziny. Zapiekanka makaronowa z chorizo, papryką i fasolą pod pierzynką z sosu beszamelowego i sera Grana Padano. Do jej przygotowania użyłam makaronu świderki, ale równie dobrze sprawdzi się np. penne. Danie jest proste, pyszne i sycące. Zachęcam do wypróbowania Składniki: 300 g makaronu świderki 150 g kiełbasy chorizo 1 średnia czerwona papryka 3/4 puszki czerwonej fasoli 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka startego sera Grana Padano 1/... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...