Ptysie w trzech odsłonach

Ptysie w trzech odsłonach

Ptysie w trzech odsłonach

Dzisiaj przepis na ptysie z nadzieniem w trzech wariacjach smakowych. Ciasto bardzo proste w wykonaniu, smaczne i efektowne. Ciasto: 1 szkl wody 100g masła 1 szkl mąki pszennej szczypta soli 4 jajka Wykonanie: Do gorącej wody dodać masło, rozpuścić, doprowadzić do wrzenia. Następnie wsypać mąkę, zmniejszyć ogień i mieszać energicznie do powstania gładkiej masy odchodzącej od brzegów garnka. Mieszać jeszcze chwilę na średnim ogniu aby mąka dobrze się zaparzyła. Odstawić masę do przestygnięcia, wystarczy 15 min. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ptysie, ciastka , tort, ciastka kremówki, ciasteczka, deser, mascarpone, torty, desery, ciasto 3 bit, krem mascarpone, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, tort bezowy, ciasto owocowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.