Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej.  Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura często przekracza 450 stopni (dla porównania mój piekarnik osiąga maksymalnie 300 stopni z włączoną funkcją termoobiegu). Wspaniały aromat i przepiękny czerwony kolor kurczak tandoori zawdzięcza mieszance przepraw tandoori masala, którą w Indiach czy na Bliskim Wschodzie można kupić w każdym sklepie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, pierogi przepis, naleśniki, pierogi, śniadania, ciasto, udka , pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, ryby, pierś, ryż, naleśnik, krewetki, deser, kolacja, ciasteczka, przetwory, surówka, desery, zupa, tiramisu, obiad, sałatki, sałatka, kurczak pieczony, marynaty

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.