Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej.  Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura często przekracza 450 stopni (dla porównania mój piekarnik osiąga maksymalnie 300 stopni z włączoną funkcją termoobiegu). Wspaniały aromat i przepiękny czerwony kolor kurczak tandoori zawdzięcza mieszance przepraw tandoori masala, którą w Indiach czy na Bliskim Wschodzie można kupić w każdym sklepie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, udka , pierś z kurczaka, pierś kurczaka, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, krewetki, naleśnik, ryż, pierś, ryby, piersi, kurczak pieczony, chleb

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.