Kurczak tandoori w aromatycznym sosie
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie
Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej. Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, w których temperatura często przekracza 450 stopni (dla porównania mój piekarnik osiąga maksymalnie 300 stopni z włączoną funkcją termoobiegu). Wspaniały aromat i przepiękny czerwony kolor kurczak tandoori zawdzięcza mieszance przepraw tandoori masala, którą w Indiach czy na Bliskim Wschodzie można kupić w każdym sklepie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, sosy, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, udka , pierś z kurczaka, pierś kurczaka, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, krewetki, naleśnik, ryż, pierś, ryby, piersi, kurczak pieczony, chleb
Inne przepisy z Cztery Fajery
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję