Ptysie z pianką

Ptysie z pianką

Ptysie z pianką

Następny karnawałowy wypiek, w zastępstwie tłustych kalorycznych pączków proponuję lekkie jak piórko ptysie. To najlepsze ptysie jakie kiedykolwiek jadłam. Ciasto jest perfekcyjne, bardzo wyrośnięte, a pusty środek ptysia, aż się prosi o wypełnienie go - oczywiście pianką z jak najlepszej cukierni, czyli "włoską bezą". Takie ptysie lubię najbardziej. To wspaniały i bardzo prosty w przygotowaniu deser. Pierwszy raz z ciastem parzonym zmierzyłam się przygotowując eklerki (przepis tutaj ). Przepis poprawny i ja... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ptyś, ptysie, ciasto, krem, ciastka , ciasteczka, syrop, bita śmietana, deser, desery, pączki, lekkie ciasto, bez pieczenia, ciasto pianka, ciasto z białek , proste ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z bezami, ciasto budyniowe, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pączki pieczone, ciasto orkiszowe, ciasto z masą budyniową, jajka nadziewane

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.