Marchew – nie tylko pomarańczowa. Dlaczego warto spożywać marchew również w innych kolorach.

Marchew – nie tylko pomarańczowa. Dlaczego warto spożywać marchew również w innych kolorach.

Marchew – nie tylko pomarańczowa. Dlaczego warto spożywać marchew również w innych kolorach.

  Marchewka zawsze była jednym z moich ulubionych warzyw. Myślę, że miało na to wpływ jej wszechstronne gastronomiczne użycie. Możemy z niej przygotować praktycznie wszystko. Zupy, wywary, placki, dodatki do obiadu, kluski, frytki , chipsy, soki , dżemy, ciastka owsiane , ciasto marchewkowe, surówki. Jest również przepyszna surowa, bez żadnej obróbki. Idealna jako przekąska dla dorosłych, dzieci (nawet tych najmniejszych – słupki marchewki służące jako gryzak). Marchewka to bogate źródło witaminy A, B1,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.