Spożywanie ponad 30 różnych produktów pochodzenia roślinnego w ciągu tygodnia ma dobroczynny wpływ na naszą mikrobiotę.

Spożywanie ponad 30 różnych produktów pochodzenia roślinnego w ciągu tygodnia ma dobroczynny wpływ na naszą mikrobiotę.

Spożywanie ponad 30 różnych produktów pochodzenia roślinnego w ciągu tygodnia ma dobroczynny wpływ na naszą mikrobiotę.

  Teraz już wiemy, że stan naszego miokrobiomu warunkuje nasze zdrowie. W 2012 powstał powstał projekt współtworzony przez American Gut Project, Earth Microbiome Project i Human Food Project w celu zbadania rodzajów drobnoustrojów zasiedlających organizm ludzki. Do 2017 roku udało się zdobyć 15096 próbek od 11336 osób. Główną grupą badanych byli Amerykanie (n=7860) następnie Brytyjczycy (n=2518) i Australijczycy (n=321). Skupiono się na osobach zdrowych w wieku od 20 do 69 lat z BMI w zakresie 18,5-30k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.