Każda gospodyni ma przepis na takie podstawowe ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje, szybko się robi i nada się na każdą okazję. Ten przepis taki właśnie jest, tutaj podany z polewą czekoladową, ale świetnie sprawdza się też jako ciasto do przełożenia masą czekoladową, taką jak tutaj . SKŁADNIKI (na tortownicę 20-24 cm) 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki) 150 g cukru (2/3 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego/ekstraktu waniliowego 60 g kakao (1/2 szklanki) 4 g proszku do pieczenia(1/2 łyżeczki) 8 g sody oczys... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.