ciasto piegusek majowy

ciasto piegusek majowy

ciasto piegusek majowy

składniki na biszkopt makowy: 6 jajek 1 szkl maku 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z makiem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×31,5 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, biszkopt, pyszne ciasto, mus, budyń, galaretka, polewa, mak, ciasteczka, słoik, polewa czekoladowa, ciasto z białek , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, deser, desery, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z musem czekoladowym, ciasto z makiem, ciasto z galaretka, mleko w proszku, ciasto ucierane , placki ziemniaczane, ciasteczka budyniowe, ciasteczka waniliowe, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.