Dziś zapraszam na sernik budyniowy w dosłownym tego słowa znaczeniu. Pewnie przywykliście do tego, że do niektórych serników dodaje się proszek budyniowy. Tutaj, oprócz torebki budyniowego proszku, do sernika wykorzystujemy również ugotowany i przestudzony budyń. To właśnie dzięki niemu sernik ma właśnie taką budyniową konsystencję. Nie jest bardzo lekki i puszysty, a dość zwarty, ale w tym tkwi moim zdaniem jego urok – jest „inny”, ale wciąż bardzo smaczny. Warto spróbować. Na blogu jest już przepis... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...