składniki na spód sernika: 180 g herbatników kakaowych 80 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Gotowym „ciastem” wykładamy spód torownicy, dociskamy np. dnem szklanki (ok. 23-24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). składniki na masę serową: 500 g sera białego, 3x zmielonego 250 g serka typu mascarpone 220 cukru 3 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczaln... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...