składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru 100 g miodu 125 ml mleka 125 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (w granulkach) 100-120 g orzechów, zmielonych 20 g przyprawy do piernika 1 i 1/2 łyżeczki sody wykonanie: Masło, cukier, miód, kawę oraz mleko podgrzewamy do rozpuszczenia się cukru. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, przyprawę do piernika, zmielone orzechy oraz sodę. Do suchych składników dodajemy przestudzone... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...