domowe jagodzianki

domowe jagodzianki

domowe jagodzianki

składniki: 500 g mąki 90-100 g cukru 20 g drożdży 1 jajko 220 ml mleka, letniego 80 g masła roztopionego 1 szczypta soli dodatkowo: 1 jajko do posmarowania jagodzianek Pooglądaj film jak wykonać jagodzianki: wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z ok. 20 g cukru, letnim mlekiem oraz ok. 50 g mąki i odstawiamy na ok. 10-15 min. Do zaczynu dodajemy pozostały cukier, rozmieszane jajko, mąkę oraz sól i zagniatamy ciasto. Pod koniec zagniatania dodajemy roztopione i przestudzone masło. Wyrabiamy, aż ciasto bez p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.