Domowe ptysie z malinami

Domowe ptysie z malinami

Domowe ptysie z malinami

Dzisiejsze ptysie to moje drugie podejście do tych słodyczy, oryginalny przepis nieco zmodyfikowałam, żeby ptysie dało się łatwiej wycisnąć szprycą na papier do pieczenia. W dodatku z podanych proporcji ciasta starcza idealnie na jedną blaszkę. W zależności od wielkości ptysiów wychodzi około 10 – 12 sztuk. Całość podawana z bitą śmietaną i oczywiście malinami :) Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna 5oo ml śmietany kremówki 2 saszetki ŚmietanFixu (lub ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ptyś, ptysie, ciasto, bita śmietana, babeczki, ciasteczka, muffiny, maliny, krem, ciastka kremówki, ciasto 3 bit, łatwe ciasto, drugie danie, ciasto z malinami, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, dania na gorąco

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.