składniki: 300 g mąki 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 150 g cukru 150 ml oleju 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cytrynowego ok. 500 g rabarbaru dodatkowo: cukier puder do oprószenia wykonanie: Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na ok. 1,5 cm kawałki. Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej powoli dodajemy olej. Na końcu w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuje... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...