składniki: 5 dużych jajek ugotowanych na twardo 1 namoczona bułka, np. kajzerka 1 średniej wielkości cebula 1 surowe jajko 1 łyżka posiekanego szczypiorku dodatkowo: bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Ugotowane jajka obieramy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Jajka i podsmażoną cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy surowe jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, posiekany szczypiorek oraz sól, pieprz do smaku i wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety, obtaczamy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...