Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

Pyszne klasyczne ciasto ucierane z lekko kwaskowym rabarbarem i słodką chrupiącą kruszonką. Przepis bardzo prosty w stylu tych z babcinego zeszytu. Ciasto jest przepyszne, idealnie zrównoważone, nie za kwaśne ale też nie przesłodzone, a do tego bardzo puszyste i bardzo wilgotne. Moim zdaniem posiada wszystkie cechy idealnego ciasta z sezonowymi owocami, polecam! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na blaszkę 21×21) 4 jajka 3/4 szklanki cukru (180 g) 1 łyżka cukru wanilio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tort, ciasteczka, torty, deser, desery, ciasto ucierane , placki, szybkie ciasto

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.