Żeby zachować ciągłość tegorocznych porażek wielkanocnych, napiszę Wam o kolejnym nieudanym kulinarnym podejściu. Co dziś spaprałam? A, proszę państwa, polewę czekoladową do ciastek. Tak. Zwarzyła mi się. Nie wiem jak, nie pomogę. Plus jest taki, że zaczynam się już śmiać z moich kwietniowych wyczynów kulinarnych. A dziś dopiero 11 kwietnia. Święta za tydzień, mam jeszcze jakieś 6 dni na to, żeby znowu coś odwalić. Jutro mam w planie upiec białą kiełbasę. Nie będę chyba za bardzo eksperymentować, bo tą kieł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...