Ciasto duńskie.

Ciasto duńskie.

Ciasto duńskie.

     Ciasto duńskie (danish pastry, ciasto półfrancuskie drożdżowe) jest odmianą ciasta francuskiego, przygotowuje się je podobnie, lecz jako bazę używa się ciasta drożdżowego. W rezultacie otrzymujemy chrupiące ciasto z mięciutkim wnętrzem. Jest pyszne!!! Zastosowanie ma podobne jak ciasto francuskie, ja lubię je z nadzieniem z budyniu i owoców, mąż zachwyca się nad kopertami z serem. Do nadzienia można użyć również dżemu, owoców, kremu czekoladowego, farszu mięsnego, czy z pieczarkami i w każde... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, francuskie, drożdżowe, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto na niedziele, jogurt, ciastka , ciasteczka, krem, budyń, krem czekoladowy, pieczarki, ser, pyszne ciasto, krem z pieczarek, ciasto z jogurtem naturalnym, pieczarki w cieście, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, jajka z farszem, ciastka z ciasta francuskiego, placek z serem

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.