domowe sajgonki z kurczakiem

domowe sajgonki z kurczakiem

domowe sajgonki z kurczakiem

składniki na ciasto (ok. 16 szt): 500 g mąki 50 g masła, miękkiego 1 jajko 2 żółtka 250 ml wody, gorącej 1 łyżeczka soli dodatkowo: 2 łyżki mąki 1-2 łyżki wody wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól oraz masło i siekamy nożem. Dodajemy jajko oraz żółtka i siekamy. Następnie stopniowo wlewamy gorącą wodę, siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy je pod przykryciem na ok. 15 min. aby odpoczęło (ciasto można przygotować dzień wcześniej, wtedy wkładamy je do wor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, pyszne ciasto, kurczak, marchewka, por , kapustą, imbir, ciasteczka, mięso, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sylwester, przekąska, dania mięsne, przystawki, przekąski, kurczak z czosnkiem, kurczak słodko kwaśny, przekąski na sylwestra, sos do kurczaka, dania z kurczakiem, dania na gorąco, sos mięsny, mięso duszone, jajka z farszem, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.