Ciasto skubaniec vel pleśniak

Ciasto skubaniec vel pleśniak

Skubaniec, czy też pleśniak to tradycyjne ciasto pieczone przez nasze mamy i babcie. Nazwa skubaniec wzięła się od sposobu rozrywania ciasta za pomocą dłoni, czyli skubania. Natomiast druga nazwa pochodzi chyba od wyglądu ciasta, które komuś najwyraźniej przypominało coś spleśniałego. Miano jakim określono to ciasto nie wzmacnia apetytu, ani chęci zrobienia tego placka. Ale jak już się przekonacie i upieczecie skubańca/pleśniaka, to wygląd i smak wszystko wam wynagrodzi. Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowania...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, tort, ciasteczka, deser, torty, placki, desery, pleśniak, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasteczka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, placki z jabłkami

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.