Kolejny produkt z paczki przetestowany. Tym razem krem do karpatki. Jednak ja wykorzystałam go do przełożenia ciasteczek. Ciasteczka są kruche a w połączeniu z kremem bardzo smaczne. Jednak te ciasteczka ze względu na krem nie mogą być długo przechowywane. U mnie nie było problemu, szybko znikały. Składniki: 60 dkg mąki pszennej 40 dkg masła 20 dkg cukru pudru Emix 2 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany sól szczypta 3-4 krople olejku cytrynowego Emix 1 opakowanie krem do karpatki Emix Przygotowanie:Mą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Krem karpatkowy -kocham ! Gdy robię karpatkę ciężko powstrzymać się aby nie zjeść samego kremu ;)
Ciasteczka obłędne, ale podebrałaś mi pomysł, miałam je piec we wtorek i to z kremem karpatkowym:)pozdrawiam cieplutko:)
Kapitalny pomysł! Muszę sama wypróbować, ale z domowym kremem. Na pewno będą pyszne!
No widzisz , to dobrze że dodałam przepis bo mógłby ktoś posądzić o plagiat. A czasami tak jest że ludzie mają te same pomysły. :) Pozdrawiam i czekam na Twoje ciasteczka.
śliczne ciasteczka! takich jeszcze nie jadłam :) dziękuję za udział w akcji! ;-)
Ale mają świetny kształt! Bardzo fajny pomysł na inne wykorzystanie kremu do karpatki!