fasolka podlaska

20
  • fasolka podlaska
  • fasolka podlaska

    składniki: 500 g fasoli jaś 1pietruszka 2 marchewki 1 cebula 4 ziemniaki ok. 200 g kiełbasy lub boczku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego tłuszcz sól, pieprz natka pietruszki wykonanie: Fasole zalewamy wodą, odstawiamy na min. 12 godz. a następnie gotujemy do miękkości z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Marchew, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojona w kostkę kiełbas... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    • Dieta Montignaca
      Dieta Montignaca

      Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz