Jajka na twardo – ile gotować jajka na twardo? Jajka na twardo wydają się banalnie łatwe do zrobienia, a mimo to często pojawiają się pytania ile gotować jajka na twardo albo jak ugotować jaja na twardo? Teoretycznie to proste – wystarczy włożyć jajka do garnka, gotować kilka minut i gotowe. Jednak, ugotowanie jajka na twardo wymaga, mimo wszystko, odrobinę precyzji. Zbyt długie gotowanie powoduje, że białko jest gumowate, a żółtko w jajku na twardo ma szaro–zieloną obwódkę . Dowiedz się, jak ugotować ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...