Szarlotka z bezą (pianką)

Szarlotka z bezą (pianką)

Szarlotka z bezą (pianką)

Przepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze polecam Składniki:Spód:250 g masła3 szklanki mąki1/3 szklanki cukru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie:Jabłka powinny być twarde i słodko-kwaśne. W razie potrzeby do smaku można dodać odrobinę cukru i soku z cytryny.8 średnich jabłek (użyłam Jonagold)1 łyżka cynamonuBeza:2/3 szklanki cukru5 białekszczypt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, śniadania, cynamon, deser, desery, ciasteczka, pieczenie, sok, szarlotka, cytryna, słodkie, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, jabłecznik, ciasto z bezami, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto z białek , ciasto pianka, kruche ciasteczka, bez pieczenia, dania na gorąco, ciasteczka waniliowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.