drożdżowe serduszka z masą makową

drożdżowe serduszka z masą makową

drożdżowe serduszka z masą makową

składniki: 370 g mąki 150 ml mleka, letniego 30 g masła, roztopionego 1 jajko 15 g drożdży 2 i 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli ok. 20 łyżeczek masy makowej z bakaliami HELIO lukier wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 80 ml mleka, cukrem oraz ok. 2 łyżkami mąki, i odstawiamy do podrośnięcia. Następnie do podrośniętego rozczynu dodajemy Mąkę, jajko, pozostałe mleko oraz sól i wyrabiamy elastyczne ciasto, pod koniec wyrabiania dodajemy roztopione masło. Formujemy kulę i wkładamy do oprószonej mąka miski i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, naleśniki, lukier , ciasto na niedziele, naleśnik, deser, mak, drożdżówki , desery, drozdzowka, drożdżowe, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.